dijous, 6 de març del 2014

Visita al celler de Recaredo. Continuació del maridatge dels tres ‘pepinos’.

Ahir dimecres 5 de març vam fer la sortida a Recaredo amb el grup que va venir al maridatge dels tres 'pepinos' de dijous passat al Perepunyetes.

Va ser una experiència genial i tots tres germans Mata, el Ton, el Carles i el Jordi, ens van rebre com bons amfitrions que són.

Les explicacions ens les va donar el Carles i, com sempre, van estar a l'altura dels seus vins i caves. Arribàvem a les 10 en punt i amb moltes ganes de conèixer per dintre la mítica cava que tantes passions desperta per la zona del Montseny, dels Vallès i de tot Catalunya en general.



Primer ens va ensenyar tots els vins que tenen de Can Credo (el Miranius, l'Aloers i Can Credo), que són la gamma habitual, i ens va parlar també de les rareses de més poca producció, com són el Capficat i l'Estrany (que espero estar a l'aguait ara quan surtin, en breu, i poder pescar-ne alguna ampolla). Excepte el Miranius, que és un cupatge, tots els altres són xarel·los 100% i tots ben diferents, cosa que diu molt de la varietat i del celler elaborador, que és capaç de transmetre tot el potencial de la varietat més representativa del Penedès donant diferents textures, sabors i complexitats.

Un cop vist el projecte Can Credo, vam endinsar-nos al celler on, un cop més, vam gaudir de tot el recorregut veient les ampolles que estaven fent la criança, passant per aquests túnels excavats pel propi fundador, en Josep Mata Capellades, i sent testimonis in situ de tota la feina que hi ha darrere d'un celler com aquest.

En Carles ens tenia una sorpresa preparada: de sobte va venir el seu germà Jordi i ens va degorjar allà mateix una ampolla triada a l'atzar del seu cava reserva particular 2003. Tot i ser una anyada dolenta, allò estava 'tremendo'! Begut a temperatura de celler i acabada de degorjar per un dels pocs mestres degorjadors que queden,  ens vam sentir molt afortunats i privilegiats d'aquest primer tast.



Vam continuar la visita amb les explicacions oportunes i aclaridores del Carles fins a la sala de tast on ens esperaven l'Etiqueta Negra 2008, el Subtil 2004 i el Brut de Bruts 2004. Va estar molt bé fer al tast amb en Carles per a entendre les diferències entre els tres caves, això si, tots boníssims i diferents entre ells!



Vam agafar el cotxe per seguir la visita a peu de vinya fins el mític Turó d’en Mota. Allà va acabar de fer-nos entendre la importància de la vinya pròpia i del tracte respectuós que se li dóna amb el cultiu biodinàmic (en parlo més extensament a "Recaredo, els petits detalls que ens fan tan grans").



Un cop entès el concepte de la biodinàmica, vam tenir un altre regal. En Carles va treure una taula, unes copes, unes estovalles i uns entrepans de pernil que van anar regats amb el Miranius, l'Aloers i el seu cava rosat.

Esmorzar a peu de vinya amb bons vins després de la visita va ser genial. Aquí ens va acabar de conquistar, ja no podíem demanar res més!! 



I així va concloure la visita que, fet i fet, va durar fins a les 13.30 i que ens va passar volant. Tots els que hi érem la recordarem amb molta il·lusió.

Gràcies a tots, Sílvia López, Adriana Gelador, Mercè Soler, Enric Velasco, Pol Obach, Àlex Sánchez, Anna Solà i Albert Codines, per compartir aquesta passió per la feina ben feta i pels vins amb ànima com Recaredo sap fer.

Berta Pla
La sommelier del poble

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada