Descripció del curs
Explicarem les tres fases del tast, visual, olfactiva i gustativa, tot tastant els vins que fem a casa nostra. Tastarem les principals varietats i les onze denominacions d'origen (DO) que ja tenim a Catalunya.Primera i segona sessions
Aprendre a tastar, com mirar el vi, els seus colors i olors, el gust i el retrogust.
Elaboració del vi blanc i el vi rosat. Principals varietats de raïm blanc.
Fitxa de tast i degustació de garnatxa blanca, picapoll, macabeu, xarel·lo, moscatell, chardonnay i algun cupatge.
Tercera i quarta sessions
Elaboració dels vins negres.
Principals varietats de raïm negre per a fer vi a Catalunya. Varietals i cupatges.
Explicació dels empelts a la vinya per culpa de la fil·loxera.
Sessió de tast de negres catalans de diferents DO (Priorat, Montsant, Tarragona, Costers del Segre, Terra Alta i Catalunya) i de varietats del raïm (ull de llebre, garnatxa, carinyena, cabernet sauvignon, sumoll i monestrell).
Cinquena sessió
Els caves.
El cupatge clàssic: macabeu, xarel·lo i parellada.
D'altres varietats amb què també es fan caves: trepat, monestrell, pinot noir, garnatxa i sumoll.
Dades del curs:
Lloc: Escola Vallmanya, Sant Esteve de Palautordera.Dia i hora de les sessions: els dimarts (25 de març i 1, 8, 22 i 29 d'abril), de 21.00 a 22:30 h.
El preu del curs és de 58 €.
Curs impartit per Berta Pla (El Pessic Maridatges), sommelier per la Universitat de Girona i per l'escola internacional WSET (Wine & Spirit Eduation Trust).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada