divendres, 28 de març del 2014

In Vita 2012

Varietats: Pansa Blanca, Sauvignon Blanc.
Preu: entre 8,5 i 9 €.

A la primera classe dels curs de vins catalans vaig voler comparar un xarel·lo del Penedès amb un pansa blanca d'Alella (són la mateixa varietat dita de diferent manera). L’exemple que vaig portar d'Alella fou l'In Vita, fet a Viver de Bell-lloc, dins de la població de La Roca del Vallès.

És un vi fresc que va agradar a tothom. L’anyada era del 2012 i estava realment molt bona, fins i tot rodoneta; crec que l’any d’ampolla ben guardada a temperatura de celler, i sense llum, li ha sentat fenomenal.

Aquest vi, tot i ser un cupatge (té un 10% de sauvignon blanc que li aporta frescor i complexitat), és força representatiu de la pansa blanca. Justament aquesta aportació de la sauvignon fa que hagi aguantat tan bé en ampolla i que encara hi trobem la fruita com a protagonista.

En el procés d'elaboració es va fer la maceració carbònica amb la neu durant cinc hores i un treball amb les lies durant cinc mesos, que han aportat al vi, tot i ser jove, un bon cos, que fa que es trobi força agradable en boca i tingui textura i pes.

La pansa blanca no és que sigui gaire aromàtica però en aquest vi hi surt molt ben resolta. La fruita verda i el cítric madur, donat per l'any d'ampolla, la tornen agradable, expressiva i, com el seu nom indica, in vita a beure-se-la.

En boca, com ja he comentat, té una textura molt agradable i glicèrica. Hi trobem també la fruita d'entrada i un final amarg que ens l'allarga i ens diu, per tant, que és un bon vi, complex i persistent.

Mirant les puntuacions d'aquesta anyada, he vist que tenia uns merescuts 90 punts, nota força bona per a un humil vi jove de pansa blanca. El 2013 arriba als 91 punts i, tot i que acaba de sortir i deu estar potser un pèl verda, ja tinc ganes de tastar el resultat d'aquesta última verema.

In Vita és un bon exemple de pansa blanca. No us ho penseu: tasteu-lo amb uns entrants, un peixet, un formatge no gaire greixós o simplement sola. Us invitarà a seguir-ne bevent.

Berta PlaLa sommelier del poble

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada