divendres, 11 d’abril del 2014

Ullones, un vi de disseny capaç d'enamorar

L'Empordà està de moda i just aquest mes s'hi celebra el Festival Vivid on cellers, restaurants i elaboradors proposen diverses activitats per a promocionar els vins i el turisme de l'Empordà.

Entre els vins de l'Empordà que m'han sorprès últimament hi ha l'Ullones, un rosat de garnatxa amb un color rosa salmonat preciós, una etiqueta de disseny molt vistosa i una textura carnosa que gairebé es pot menjar.

Aquest vi és el primer any que es fa i segurament, si no us espavileu, aviat ja no en trobareu cap ampolla, ja que no s'ha n'ha fet gaire producció i se n'està venent a dojo.


La veritat és que té tots els factors perquè sigui un èxit. El disseny de l'etiqueta l'han fet les pintores Twin Sisters, de Banyoles, on surt una nena amb uns grans ulls que fa que el vi no passi desapercebut i te'n recordis. Per tant, tenim imatge, tenim color (com ja hem dit, color salmonat molt bonic i brillant) i tenim cos i volum en boca, ja que s'ha fet servir el sistema de doble pasta, que li aporta força carnositat. Finalment hi trobem el gust de la llaminadura, dels làctics i de la maduixa.

Un vi doncs molt llaminer, molt adequat per a la primavera, per a Sant Jordi, per a enamorar, per a plats de pasta, arròs i coques de recapte. Un vi que s'ha de beure jove i que agradarà a tots els públics, inclús als que s'hi estiguin iniciant.

L'Ullones l'elabora el celler Oliveda de Capmany i el seu preu també està molt bé. El podeu comprar per uns 6-7 €.

Berta Pla
La sommelier del poble

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada