divendres, 18 d’abril del 2014

Curs d'iniciació al tast de vins catalans

El món del vi desperta cada vegada més interès, tot i que té una complexitat i unes definicions que a vegades ens espanten. En aquest curs d'iniciació al tast pretenem ensenyar d'una manera amena, pràctica i divertida les principals nocions que fan referència al tast. En 3 sessions d'una hora i mitja cadascuna aprendrem a tastar un vi i quines varietats més importants es fan servir a Catalunya.

Descripció del curs
Explicarem les tres fases del tast (visual, olfactiva i gustativa), tot tastant els vins que es fan a casa nostra. Tastarem les principals varietats de raïm i les principals denominacions d'origen que tenim a Catalunya.

Primera sessió
Aprendre a tastar: com mirar el vi, els seus colors i olors, el gust i el retrogust. 
Elaboració del vi blanc. Principals varietats de raïm blanc.
Fitxa de tast i degustació de garnatxa blanca, picapoll, xarel·lo, pansa blanca i algun cupatge.

Segona sessió
Elaboració dels vins negres i rosats. Principals varietats de raïm negre per a fer vi a Catalunya. Monovarietals i cupatges. Explicació dels empelts a la vinya per culpa de la fil·loxera.
Fitxa de tast: garnatxa, samsó (carinyena), sumoll i dos cupatges.

Tercera sessió
Els caves. El cupatge clàssic amb macabeu, xarel·lo i parellada. Els rosats: trepat, monestrell, pinot noir, garnatxa i sumoll.

Dades del curs
Lloc: La Clau, Sant Celoni.
Dies i hora de les sessions: els dissabtes 17, 24 i 31 de maig, de 19.30 a 21.00.
El preu del curs es de 38€. Si voleu venir només un dia, el preu de la sessió és de 15 €.
A cada sessió tastarem de 5 vins  de diferents qualitats, estils i preus. Farem una mica de coixinet amb tres tapetes de la cuina de L'Avern.

Curs impartit per Berta Pla, sommelier per la Universitat de Girona i per l’escola internacional WSET (Wine & Spirit Eduation Trust).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada