divendres, 14 de març del 2014

Avui, Maius Clàssic

Des del nostre blog ens agrada donar a conèixer els diferents vins que hem anat tastant i que ens emocionen. Dels últims que he tastat i que personalment m'han agradat trobem els dos vins de Maius Viticultors. Són vins fets al Priorat, concretament al paratge del barranc de les bruixes, a La Morera del Montsant.

El Maius és un vi de tall clàssic amb una excel·lent relació qualitat-preu i un cupatge recorrent del Priorat fet amb garnatxa, cabernet i samsó.

El priorat parla a traves d'aquests vins: parla la llicorella aportant la mineralitat de la terra, parlen els matolls de sotabosc que ens hi donen tocs balsàmics, parlen les varietats tocades per la calor punyent que cau al Priorat donant fruita negra i vermella força madura.

Els dotze mesos de fusta de roure francès li aporten notes fumades i cacaus que es combinen perfectament amb la fruita madura i els balsàmics. Sorprèn per la seva finor i delicadesa, té una entrada elegant i combina bé els tanins i l'acidesa amb una bona persistència.

M'imagino aquest vi amb una bona costellada de xai a la brasa, pa amb tomàquet, allioli i uns calçots amb romesco d'entrant, per gaudir-ho a l'aire lliure amb bons amics i bona taula.

Podeu trobar el Maius Clàssic per uns 19 €, que té de deu a dotze mesos de fusta de roure francès, i el Maius Assemblage, que tindrà uns 8 mesos de roure, i surt per 13 €. Els dos són molt interessants, recomanables i a molt bon preu.

Maius Viticultors són fruit del projecte de Josep Gómez Puig, que ja de ben petit es movia pel celler del seu pare a Sant Cugat i que més endavant ell va continuar ampliant el celler i fent un petit restaurant. El 1998 va començar el seu projecte al Priorat amb l'ajuda de l'enòleg Joan Milà, elaborant aquests vins que parteixen de la humilitat i el respecte per la terra i les coses ben fetes.

Berta Pla
La sommelier del poble

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada