dimecres, 3 de juliol del 2013

Maridatge al Perepunyetes amb els vins del Jordi Oliver Conti

Restaurant Perepunyetes, Sant Esteve, 27 de juny de 2013.


Amanida amb formatge de cabra fresc, làmines de poma verda, juliana de fonoll i picadeta de verat fumat amb maionesa suau de wasabi a la menta. El vi triat per a aquest plat va ser el verdejo.
Aquest plat està inspirat amb la sumilleria molecular del François Chartier i busca l’assemblatge dels gustos anisats propis del verdejo amb el fonoll, el wasabi, la menta i els punts cítrics de la poma verda.

Crema de pastanaga i nectarina, amb escopinyes al llorer i regades amb el vi a tastar. En aquest cas l’Empordà de garnatxa blanca i macabeu.
Aquí vàrem jugar amb els sabors suaus i de fruita d'os que ens pot donar la garnatxa i els tocs marins i herbacis combinables amb la 
macabeu.


Pit de pollastre estofat amb ametlla crua i negat amb un oli suau de romaní. Maridat amb la Godello del Jordi.
En aquest cas pensàvem amb un plat de textura untuosa i amb tocs de fruits secs molt adequats per la Godello voluminosa i pesada per fusta.

Arròs de muntanya Perepunyetes amb l'Empordà de varietats negres.
El negre del Jordi és un vi versàtil i combinable amb molts plats, en aquest cas l’arròs de muntanya del Perepunyetes era una bona opció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada